Pages

Thursday, November 1, 2012

A day to remember~



Kolam memancing Chia bee. (Chia bee lai!)

Hari ini first time semenjak aku bergelar seorang sure-got-angler, aku x dapat ikan. Frust menonggeng terus. Rasa macam p sedekah jea RM 26 kat apek Chia Bee tu. Berdekah gila rasanya dia gelakkan  kami sambil guling-guling or sambil hentak-hentak kaki atas lantai bila tengok kami semua yang balik x dapat apa-apa hasil tangkapan. Tengok orang kiri-kanan semua berat jea jaring yg dibawak balik. Patin, Pacu, Rohu yg angler lain bawak balik semua besaq-besaq. Seakan-akan mengejek kami secara halus bila patin 5 kilo dbawak jalan depan kami. Sangat taching. Sememangnya sukan memancing ni (or lebih sesuai hobi kot) melatih kita untuk bersabar. 
.
..
...
....
.....
......Sekali lagi aku pegi Chia bee, aku nak bawak tuba skali. Puehh hati.....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...