Pages

Saturday, May 29, 2010

~..Movie review : Prince Of Persia..~




baru tat sat tadi pukul 9.30 aku n the X-TARP nyer bebudak p tgk satu movie yg mana aku memang agak tungu-tungu dari dulu lagi...tajuk dia Prince Of Persia : Sand Of time....asal-usul prince of persia ni pulak kalau hangpa semua nak tau, mula diadaptasikan daripada game komputer zaman dulu-dulu...

haha..aku rasa kebanyakan budak lelaki semua tau kot game tue..pompuan maybe x taw sebab lumrah budak pompuan nie, depa x suka sgt main game2 macam tue....kebanyakan yang aku taw, budak2 laki jaa yang minat game2 macam tue...maybe kot ada budak pompuan yang main jugak, tapi possibilities dia tue maybe kecik sangat kot...



ok, berbalik pada cerita nie, cerita nie mengisahkan pasal ada sorang mamat nie, yang di fitnah oleh orang jahat yang membunuh bapak dia yakni raja persia a.k.a bapak angkat dia....lepas tue dalam proses mengelakan diri dia di hajab oley musuh2 dia, mamat nie or putera raja persia nie pon memulakan edisi endurance marathon demi ntuk menyelamatkan nyawa dia n membuktikan bhwa dia x salah..

dalam proses nak lari tue plak, putera nie terjumpa la plak sorang puteri nie, yangmana merangkap heroin kita laa dalam citer nie...heroin dia nie plak penjaga bagi satu benda hape tah yakni Dagger yang tersimpan kat dalam dia power "back to the future "ntuk ubah masa lampau...





Overall bagi aku, cerita nie agak mantap la....nie pendapat aku la....kalau hangpa semua x setuju aku pedulik apa kan...hahahaha....masing-masing punye citarasa....aksi-aksi lawan yang bagi aku "not so bad" laa...dmasukan juga unsur-unsur komedi yang agak ok la tahap ke-lawakan dia....tambah lak bila time scene putera nie dok lompat2 kat banggunan nak lari daripada tentera yang dok kejaq dia...n effect yang sempoi bila dia tekan dagger tue...


cuma yang aku pelik n x puas hatinya, scene yang melibatkan effect khas macam babak bila "sand of time" tue release x banyak sangat....n yang boring nya, banyak sangat adegan nak cium-cium.....tapi x cium pon....bosan dowh....hahaha...penonton nak tengok lawan-lawan wahai cik director...nak tgk kesan effect sempoi....kalau setakat nak dengar sembang or adegan cium2, filem2 yang x box office pon banyak dahh ada kat luaq nuu....


dengan kata lain, filem nie sesuai la untuk tontonan seisi keluarga bersama nenek tokwan serta adik beradik sekalian...ada jugak nilai-nilai yang diterapkan contoh macam ikatan persaudaraan adik beradik....sempoi aahh..wahahaha....


bila Avatar : The last AirBender nak klua nieee....aku x sabarr!!!...huaarghhhhh!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...