Pages

Sunday, April 25, 2010

View Makkah dari atas Gua Hira



aku nak share ngan korang semua satu fail...dgn fail nie, korang ley rasa view sebenarnye dr atas gua hira' kat Makkah nuu..ape tue gua hira'? aiseymenn..yg itu gua x ley tolong...lu kene cari sendiri...kalau dah sampai tahap x tahu gua ape tu gua hira', bawak2 le kembali ke pangkal jalan yerk..dah jauh gt dah tue ko nyimpang....

preview sikit dengan mengunakan software nie....




yang bestnye, korang ley dapat view yang 360 nyer guna software nie..bukan stakat 90 or 180 aje...cara nak pakai lak senang aje....download file nie..(dlm bentuk MS word) pastue ko klik kat installer dlm file word tue....pastue dia mmg akan prompt warning, abaikan aje...klik ok...

Download Links:

http://hotfile.com/dl/39654013/b3120cc/Hira.doc.html

slamat mencuba...

Friday, April 23, 2010

Kaabah, Baitullah...

Saje nak sharing ngan kawan2 gmba2 yang bagi aku agak bernilai nie...bukan ape, x slalu pn kita dapat tgk dalam kaabah..apetah lagi masuk dalamnya... insyallah, mane thu, bila tgk gmba nie, tergerak ati korang n diizinkan Allah ntuk korang g ziarah rumah Allah suatu hari nnti..insyallah..




Tuesday, April 20, 2010

Mayat Berjalan?

Di Kg Toradja (Indonesi) terdapat satu ilmu yg luar biasa dimana mereka boleh menjadikan mayat berjalan pulang ke rumah sendiri.....

kejadian berlaku disebuah daerah pendalaman Indonesia yg berbukit bukau......

Jika ada kematian di kg Toradja maka mayat itu akan diberi kuasa hipnotisme supaya simati boleh pulang berjalan kaki dan hanya berhenti bila sampai dirumahnya.............

kuasa ini dibuat supaya tidak menyusahkan orang kg dari mengurus mayat tersebut............




betul ker nie...hurmmm......u judge it ur self..

Monday, April 12, 2010

Cerita Dulu-dulu 2 : Anjing yang rock....

hye!..malam nie aku sedang keboringan....saja lepak2 depan laptop aku smbil tengok2 gamba2 lama aku...ngeheheh...bila tgk balik gmba2 lama, teringat plak aku kisah lawak gila aku ngan kawan2 aku dulu..guling2 gak aku gelak bila kenang balik benda nie walaupon da dekat 2 tahun setengah aku stdy degree nie...tmbhan pula ada yang mendesak aku post crita aku kat sini..sapa dia? hohoho....x penting...okla, demi puaskan permintaan dia, story2 balik cerita nie..full edition x de cut2 n paste..;)


alkisahnye bermula bila ada sekumpulan pelajar nie, diorng x balik time raya haji kat UTHM nie..benda nie jadi 2 tahun lepas...Ops..lupa...waktu batch aku daftar dulu kat sini, kami daftar x silap aku 2 hari sebelom raya haji kot..ke seminggu..aku pon x ingat aa..klu sape2 yg ingat, tlg2 la corect2 kan kt sini yerk...


sambung...


aku dikalangan bebudak2 yang x balik dulu tue...jumlah kami x ramai pon...dalam 5-9 org jee yg x balik.yg lain semua settle balik dahh....x sanggup nak raya kat sini..tinggalah kami yg berjiwa kental aja kat sini menghabiskan raya haji kami kat UTHM nie...dah la baru masuk, x kenal sesapa lak...dahtue plak raya pn raya sendiri jaa...bayangkanlahh ye perasaan time tue...


ok, foward siket....


nak dijadikan cerita, masa cuti time tue, asrama aku @ Kolej kediaman Perwira yg ter-chenta nye kafe tutup..yelah, semua cuti, sapa yg nak mai makan kan? x kan nak jamu kat hantu...heheh..sambung lagi...kebetulan malam tu aku x tahula sapa dikalangan kami yang suwey....malam tue kami budak2 llaki yg x balik nie keluaq la makan ramai2 kat kedai makan depan jalan besaq....x silap aku kedai tue nama dia kedai Ujang kot..lepas abes da mencekik sekor-sekor, dah kenyang kan, kami pn berjalan la kaki balik ke kolej kediaman...


jalan balik ke kolej kami tue ada 2 option..satu lalu sebelah kubur, satu lagi lalu ikut celah2 taman perumahan nie...klu emikiran logik korang lah...dah sah2 geng2 aku nie tolak cadangan balik guna jalan kubur tue...oklah, balik la ikut jalan taman perumahan tue...


jalan punye jalan punye jalan...kami pon melintasi satu lorong blakang umah org kat area2 situ....dalam tengah rancak punye sembang..kami terdengaq la dari jauh2 ada bunyi anjing2 sedang menyalak....


bila toleh ke blakang, nampak laa ade sekor anjingan sedang berlari2 kearah kami macam kami nie sekumpulan penjenayah @ muka pecah rumah orang...


"aisehhh!!! ada anjing la plakkk!!!.." kata aku....


niat hati memang dah nak lari menyelamatkan diri....tapi mmbe aku dengan slambe nye kata..(Madek)....


"Rilek2....kita ramai...dia x brani nak wat apa kat kita punya....."


bapak konfiden jee dia cakap...oleh krana si madek pon da cakap mcm tue...kami pon layan jela...aku pon toleh aa skali lagi ke blakang....Mak Oii!!! rupe2nya bukan sekor!! mau ada dlm 7-8 ekor.....aku pon toleh depan nak gtau madek....dia dah x de!!!! babi tol hang madek!! rupanya dia dah lari dulu dari kami semua....dah jauh plak tue....mmg sial nyer kawan....apa lg, kami pn reramai buat acara pecut 150 meter malam tue smpai la ke kolej kediaman...si peycal pon lari jugak....(kawan aku)..x ingat ape dah time tue...smpai tertangal2 selipar jepun yg baru beli masa daftar aritue...


balik bilik aje, mmg xku x cakap banyak dah..trus capai madek smbil buat skill rock-bottom kat dia...jimbet nyer kawan....chiss!

Saturday, April 10, 2010

Mari Melintas Sempadan...Pilih Sempadan negara Kegemaran anda..



Negara Mana yang Bagus Untuk Dicerobohi Sempadannya?



Jika anda mencerobohi sempadan Korea Utara,
Anda akan dikenakan hukuman 12 tahun kerja berat...

Jika anda mencerobohi sempadan Republik Iran,
Anda akan ditangkap serta-merta...

Jika anda mencerobohi sempadan Afghanistan,
Anda akan ditembak, semestinya...

Jika anda mencerobohi sempadan Arab Saudi,
Anda akan dipenjarakan...

Jika anda mencerobohi sempadan republik China,
Kemungkinan nama anda tidak akan didengari lagi...

Jika anda mencerobohi sempadan Venezuela,
Anda akan dilabel sebagai pengintip dan nasib anda akan kelam...

Jika anda mencerobohi sempadan Cuba,
Anda akan dicampak ke dalam penjara tahanan politik dan dibiarkan mereput didalamnya...

Jika anda seorang ********* dan mencerobohi sempadan Negara Malaysia....

Anda akan mendapat :

- MyPr (Permanent Residence)
- Lesen Memandu
- Hak Mengundi
- Kad Kredit
- Pendidikan Percuma
- Penjagaan Kesihatan Percuma
- Tiket Percuma Penghantaran Pulang Ke negara asal..(buat yang kantoi..)


Oh Malaysia!!, what a great country!!



Friday, April 9, 2010

Terlepas sudah... (^-^)

alhaamdulilah..semalam budak-budak kejuruteraan elektrik UTHM da lepas satu azab blaja di Uni nie....smlam tlah slamatnya berlangsung seminar PSM a.k.a Projek Sarjana Muda...n aku sendiri pn x terkecuali laa dr seminar nie...damnn... (T,T)


Sehari sebelum presentation nie, 4 sure aku rasa semua presenter rasa apa yg aku rasa...korang tahu apa yg aku rasa??...sbnarnya aku pon x tahu apa yg aku rasa...hehehe...ngeng...tapi berdebar2 tue mmg stended aa....nak menghadapi barisan panel2 yang agak mantap...ops!..lupa aku nak bgtahu...kalau korang nak tahu, ygmana sememangnya korang x tahu, panel penilai projek untuk group aku nie terdiri daripada sorang Prof Madya n sorg lecturer biasa...PM Mohd Nor dan En. Mukmin....bagi budak2 FKEE UTHM, sebut saja nama PM Mat Nor..sape x kenal?? huh...macam2 feedback yg korang ley dapat n rasa2nya kebanyakanya semua negatif...jimbet tol...

sambungan, sewaktu aku presentation PSM 1 dulu pn, aku dah kene lanyak baeekkk punyee ngan PM mat nor nie...terasa macam diri nie sudah x bermaruah jee korang tau bile kene komen ngan dia...siot...n ini yg membuatkan aku nebess gila waktu nak present PSM 2 dgn dia..tmbahan plak aku org yg ke 6 present, sebelum aku tue sempat2 la jgak aku tgk budak2 lain di-laukan oleh PM Mad Nor nie..hahahah..paling teruk budak ROBOCON Uthm kene...dari bergaduh depan projector sampai la ke depan meja panel..keekek..membuatkan aku terpikir...kalau laah budak ROBOCON sendri kena lauk-ku-cukup-masin dengan PM Mad Nor tue, inikan pulak aku...OMGG!!!!!!! mampos aku....dahla projek x brapa nak jadi..but still ade output ok..;)

jeng,jeng,jeng....saat yg ditunggu tiba...aku pon dengan muka slamber pegi depan, cucuk pendrive pastue bentangkan projek aku...hati masa tue toksah cakap laa.....muka aku time tue toya jee....nebes lak...smpai cakap Inggeris pon terkelua perkataan melayu...(DAMNN!!) nasib baik diorang x perasan..hehehe...present punye present, x sedar rupanya da smpai slide conclusion..bapak cepat gile aku cakap...hehehe...tue x masuk lagi dengan slide yang aku skip2 masa panel aku tengah sembang ngan panel yg satu lagi....tipu skett..eheheh....n then, aku pon present projek aku kat diorang...yang aku heran bin pelik tue, waktu PSM 2 nie, x banyak plak soalan yang ditanya PM nie...kalau nak dibandingkan dengan sem lepas, mmg jauh giler aah...membuatkan aku terpikir "okla pulak mood orang tua nie hari nie.." musykil2....

tuupp!! 15 minit yang amat panjang skali yang aku rasa semenjak aku blaja d UTHM nie pn berlalu...lepas aku ucapkan terima kasih pada panel2 aku, aku pon dengan bangganya melangkah blah dari makmal pengalatan tue....x pandang blakan pon..gile eksen ko eik...tadi pagi terhegeh2 ko gabra masuk lab tue, lepas abes ko blah trus eik.. huhu..bukan ape...lepas abes jee present psm tue, secara otomatik je suis letih kat badan aku ade sape petik ntah....lemahh je rasa bada...maklumla, 3 malam aku lenjan tongkat ali power root orang kampung supaya kasi mata x ngantuk....balik umah sewa aku, baca komik naruto jap, x lama, 10 minit je...pastue merangkak perlahan2 ke katil aku......

Damnn!!!! Gile nyenyak aku tdo...sampai kelas akhir subjek Aplikasi Mikropengawal pon aku x pegi.....(- -,)'



nie lah sebahagian dr projek aku...(..poyo Gile tayang projek x siap lagi kat org (^ ^,)V..)...teka komponen mana yg paling mahal..??.;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...