Pages

Sunday, February 21, 2010

Bermulanya sudah.....



Alhamdulilah, cuti tahun baru cina kini sudah selesai....n sudah pasti masa cuti tersebut dimanfaatkan dengan sebaik mungkin oleh setiap org dengan cara mereka yang tersendiri.....dengan berakhirnya cuti tersebut, maka bermula lew satu tempoh di mana kebanyakan student sudah mula nak start belajar bersungguh-sungguh kat u memasing....masing-masing menanamkan semangat " Lepas cuti nie aku nak start stady kaw-kaw punye, x mo main2 dah.." ...huhuhu...salah seorangya adalah aku...huhuhu..satu sifat yang mana aku rasa agak x baik laa ntuk dipraktikan oleh sesiapa saja....sepatutnya belajar nie dr awal dh kena betul-betul @ serius...bukan dah lepas mid-sem cuti br nak start....kalau kita start belajar awal nie, x le smpai masa nnti br kelam-kelibut nak stady..time tu mmg x dapek aaa kengkawan nak tulun....hehehehe..tp mcm aku lak, kalau blaja awal-awal, mesti aku lupa bile dah lama-lama nnti....mmg x ley lekat langsung ape yg aku baca...sebab tue slalunya aku stady last-last minute....n method yang betul x nak bg kite lupe ape yg kita blaja tue, lepas stady, kena disusuli dengan latihan...haaa,...ni satu lagi masalah aku.....aku mmg liat gilee nak buat latihan ie...dari zaman sekolah dulu smpai aa skg....so, sebab tue aku lupa apa yg aku baca tue..huhu...papepon, moral of the story, lebih baik kita bersiap-sedia dari awal.....supaya x kucar kacir hidup kita bila sudah tiba masa.....x kisahlah dalam apa-apa jua keadaan or situasi...be prepared....hehehe..chiow

Tuesday, February 16, 2010

Cuti-Cuti Pulau Pinang


CNY.....har yg paling aku tunggu-tunggu n juga haru yg aku plg x minat pon jugak..huhuhu...why? coz bila CNY, banyak kedai memang wat sale gegila nyer aah...kdg2 smpai 70% less beb!>..rambang Mata aku masa p jenjaln kat Jusco...Tpkir gak..."Asal raya Puasa x dak less mcm nie skali?"..huhuhuhu..yg paling aku x gemar plak, umah aku majo nyer chinese..huhu...dah le malamnye dengan pertunjukan bunya api free (Kalau cantik x pe gak) tambah lagi dengan dentuman mercun papan diorang yang saiznya agak bapak bagi aku.....Penang nie kalau lah CNY, huh memang x yah lee planning nak keluar g memane pun.....dok umah sudah..sebab KONFEM JALAN JAMMED Teruk!!...Mcm td siang, aku pegi Queensbay mall dkt tepi laut nuu dengan kawan aku (Pakcik)....wlaupon esok dah nak keje, ramai jgak org cina kat sana....hehehehe....menyesakkan perut n kepala jew....hehehhe.....ape-apepon, esok dah nak gerak balik Johor...Rasa malas pon ada...tapi mengenangkan dengan semua hal yang aku x settlekan lagi tu (Draft PSM2, Simulation PSM, Result PSM, Hardware PSM, Test Engineer N Society, Test Fuzzy Control), aku gagahkan jugak nak balik esok..hehehe....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...